Teamburn-out

Collectief opgebrand raken

In steeds meer organisaties wordt gewerkt in teams. Het fenomeen ‘burn-out’ is aan de orde van de dag en gaat telkens over het individu. Maar wat nou als er sprake is van een collectieve uitputtingsslag? Wat nou als deze individuele burn-out 'besmettelijk' is? Wat gebeurt er in je organisatie als een team als collectief opgebrand raakt? Dan ontstaat de teamburn-out die z'n weerslag vindt in de werkkwaliteit en werkhouding. Naar onze mening een sluipmoordenaar die via onbewuste beïnvloeding in toenemende mate voorkomt. Voor ons de aanleiding om onze focus aan te scherpen.

Prijskaartje

Een burn-out duurt gemiddeld 242 dagen en kost een werkgever tussen de € 90.000 en € 110.000 (cijfers CBS). En als energie besmettelijk is, dan is het prijskaartje van een (gedeeltelijke) teamburn-out wel heel erg hoog.

Stress op de werkvloer

Herken je een van deze symptomen: uitputting, desinteresse in het werk, verslechterde prestaties, werkstress of een combinatie daarvan? Dan is er meestal al sprake van allerlei kleine signalen zoals: klagen over de hoge werkdruk, conflicten op het werk, frequent kortdurend ziekteverzuim, een gebrekkige communicatie en samenwerking, prikkelbaarheid, gemis aan focus en concentratie, uitstroom van talent en afname van de motivatie.

Wij denken dat geen enkele organisatie zich een teamburn-out kan veroorloven. Kortom, voldoende reden om hier gisteren iets aan te doen! Zowel ons jaarprogrogramma Energy Fits als de Bedrijfslicentie voorzien daarin.

 

Energie in ontwikkeling!

Energie = Inhoud + Gedrag

Organisaties hebben hun primaire focus op inhoud. Op werkprocessen, werkresultaten, protocollen, cijfers, omzet, winst. Dat lijkt volkomen logisch. Echter, al deze inhoud is afhankelijk van gedrag. Toch ligt daar níet de primaire focus. Zou de inhoud meer floreren als deze hand in hand zou gaan met de focus op gedrag.....?

Hazerswoude-Dorp

Couleur-Locale

Oude Gemeneweg 35
2391 BE Hazerswoude-Dorp

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Bert Arons

Ingeborg van der Kerk

Privacy verklaring  |  All rights reserved