Als teamleden opgaan in het werk, een sterkte betrokkenheid hebben bij het werk en bruisen van de energie, kan worden gesproken van bevlogenheid. Wij delen de mening van hoogleraar arbeidspsychologie W. Schaufeli als hij stelt dat “bevlogenheid het beste medicijn is bij een situatie van burn-out”.

En dat is dan ook het resultaat van ons werk, bevlogen teams! Hoe eerder de signalen van de teamburn-out worden herkend en erkend, des te beter is bevlogenheid in te zetten als preventiemiddel. Bevlogen medewerkers leveren kwaliteit, zijn vitaal, zien samenwerking als een kans en hebben het naar hun zin. Als ze de organisatie verlaten, spreken ze met veel lof over hun laatste werkgever.

Gun jij je organisatie bevlogenheid?

Energie in ontwikkeling!

Energie = Inhoud + Gedrag

Organisaties hebben hun primaire focus op inhoud. Op werkprocessen, werkresultaten, protocollen, cijfers, omzet, winst. Dat lijkt volkomen logisch. Echter, al deze inhoud is afhankelijk van gedrag. Toch ligt daar níet de primaire focus. Zou de inhoud meer floreren als deze hand in hand zou gaan met de focus op gedrag.....?

Hazerswoude-Dorp

Couleur-Locale

Oude Gemeneweg 35
2391 BE Hazerswoude-Dorp

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Bert Arons

Ingeborg van der Kerk

Privacy verklaring  |  All rights reserved