twitter
facebook
linkedin

Duurzame inzetbaarheid, modewoord of kansrijk?

Op werk, van werk, naar werk

Werken kost energie. Dat is normaal. Maar geeft jouw werk ook energie? Performance is belangrijk. Maar wij geloven er niet in dat 'high performance' per definitie werkplezier oplevert. Wij zijn er wel van overtuigd dat iedere werknemer die in de regel werkplezier heeft, tot ongekende prestaties in staat is.

Ambitie, motivatie, stress, vitaliteit, burn-out, mobiliteit, jobtransition, arbeidssatisfactie, duurzame inzetbaarheid en zelfs employability..... Woorden die ons via alle (social) media dagelijks bereiken. Wij kunnen allerhande trainingen volgen en met het management of de hele organisatie deelnemen aan heisessies. Maar leveren deze inspanningen nou écht duurzaam inzetbare medewerkers op?

Wij benaderen de vragen 'Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?' vanuit de energie van mensen. Energie, de mentale kracht om tot prestaties te komen. Wij werken aan de individuele energie, de teamenergie en de organisatie-energie. Heel basaal. Zo basaal dat daar waar men de mond vol heeft van het woord energie, de feitelijke energie als zodanig zelden wordt aangepakt. De aanpak die wij hanteren, stelt energie van individuen, teams en organisaties centraal, meet de actuele energie en leert de verantwoordelijkheid te nemen te sturen op de energiehuishouding.

Onze prestatie? Duurzaam inzetbare medewerkers!